Spidskål møder kæmperejer

 

Til en portion skal bruges:

En god håndfuld spidskål snittet halvfint, helst strimlet.
et stykke rød peberfrugt, snittet ligeså halvfint.
6 -7 vannameirejer - eller hvad du synes.
En spiseske sultanarosiner
1/2 tsk Karry
1/2 tsk Gurkemeje
1/2 tsk Kardemomme
Lidt Salt og Peber.
Evt også chili og et fed knus hvidløg - hvis du synes.

Krydderierne steges hurtigt af i en sjat olivenolie på en varm pande.
Steg de optøede og tørre rejer et par minutter i krydderiblandingen og læg dem på en tallerken.

Kom lidt ekstra olivenolie og evt krydderier på panden og smid spidskål og peberfrugt på og woksteg det et minut eller halvandet.

Tilsæt sultanarosiner og et drys salt og peber. Bland det godt rundt. Kålen må gerne falde lidt sammen men skal stadig være en smule sprød.

Bland rejerne i kålen og varm dem lige med et øjeblik.

Hæld det hele over i en dyb tallerken.

Et drys saltede peanuts fuldender smagsbilledet.

Og pas på, den her ret er vanedannende.

PS. Retten er blevet prøvet hvor kålen blev snittet i små stykker. Kålen tog ikke så godt imod krydderiblandingen. Det fungerer absolut bedst med strimlerne!