Kold blomkål med rejer og yoghurtdressing


En herlig kølig klassiker  til en sommeraften med et glas hvidvin til - eller som en forret når du har gæster.

Damp et blomkål - eller blot den mængde du vil have -  i letsaltet vand til det er "al dente" og lad det køle af.
Rør en dressing af laktosefri yoghurt (som med fordel kan drænes gennem et kaffefilter, da konsistensen er ret flydende) med salt, peber, en smule citron og dild - og en lille smule ahornsirup eller honning der runder smagen af.
En bøtte gode rejer i lage (eller friskpillede rejer hvis du gider det) dryppes af i en sigte.
Anret blomkål på tallerkenen, hæld dressingen rigeligt over (den skal kunne svøbe sig om blomkålen) og top op med så mange rejer som du synes.
Slut af med en klat finthakket agurk.
Drys godt med friskkværnet peber på og salt efter behag (men pas på - rejerne kan være salte i sig selv).

Kommentarer