Salat af sauteret selleri og grønkål


Long time no see...

Ja der er gået tid siden sidst - livet går jo som det går. Godt - og hurtigt. Det er december og jeg har haft et lille tilbagefald med IBS'en og skal tilbage på sporet igen. Så, derfor er der fokus på de mavevenlige retter igen.

Det er pudsigt som pecorinoen fylder i mine retter - eller en anden god tør riveost som grana padano eller parmesan - i hele stykker... den færdigpulveriserede på dåse er simpelthen ikke spiselig!

Men nu til denne her lille hurtige og delikate lune salat med fire enkle ingredienser: Selleri, Grønkål, revet ost og ristede pinjekerner. Plus krydringen - salt, peber og revet citronskal.

En enkelt portion laves af en lille kvart økologisk selleri skåret i små stave, 4-6 blade frisk økologisk grønkål (som jeg til glædelig overraskelse fandt i Netto) hvor du fjerner midterstilken der er lige lidt for sej, og hakker resten groft, en god spiseskefuld pinjekerner og revet ost som du lyster.

De udskårne selleristave marineres med en teskefuld reven citronskal, et par vrid peber og en god spiseske rapsolie. Lad det stå en timestid hvis du har tid, det fordyber smagen. Imens kan du vaske grønkålsbladene og skære dem i passende stykker - hvad er så passende - to,tre kvadratcm, med lidt god vilje - grønkål er ikke sådan at måle. Gaffelvenlig størrelse, kunne man også sige.

Når du er klar, dryp lidt olie på en sauterepande og steg sellerien under hyppig bevægelse i en fem minutters tid. Tilsæt grønkålen og lad det stege med til det er faldet sammen, men stadig er grønt og fint at se på. også omkring fem minutter.  Krydr med salt og peber efter din smag.

Hæld det hele over på en tallerken og riv osten over og drys med pinjekerner - eller andre ristede nødder du kan lide.

Det smager himmelsk i sig selv, til kødløs dag,  men kan også være tilbehør til noget kød, fisk eller kylling.

Kommentarer