Hokkaidosuppe med karry og ingefær



Jeg går op i "stop spild af mad" - grønsager der ligger i skuffen og lige er på nippet til at være kedelige bliver let og ukompliceret til supper af enhver art. Denne gang havde jeg en halv hokkaido som skulle bruges nu... or else...  Der kom også to gulerødder og så lige et par kartofler med.

Alt skrællet og skåret i tern koges i rigeligt vand i en tre kvartes tid - det skal være mørt - sammen med noget ingefær og hel gurkemeje i skiver, en teske chiliflager og en teske karry.  Det bliver ikke voldsomt stærkt - medmindre du kommer stærkere krydderier i.

Når det er kogt godt sammen, smoother du med stavblenderen det hele op til en jævn, orangegul suppe. Så er vi der næsten.

Smag til med salt og peber. Jeg har desuden brugt en spiseskefuld fishsauce og lidt honning for at runde suppen af.

Server rygende varm med en klat skyr (eller græsk yoghurt, creme fraiche eller hvad du har af syrligt mælkeprodukt) og top med nogle gode striber Linghams Chilisauce.



Kommentarer