Omelet med spinat og fyld


Det ser ud til at være Rucolaens momentum i mit køkken denne sommer. Det skyldes nok, at jeg har fundet nye anvendelsesmuligheder for den. Den gør sig fint i varme retter.

Denne gang som fyld i en omelet der smyger sig omkring salaten og lidt andre ingredienser. Det er en meget let og rigtig delikat frokost eller middagsret, der tillige er relativt nem at lave. Fyldet kan varieres i det uendelige alt efter hvad du har i køleskabet.

Til en person:

2 æg
3-4 klumper frossen, hel spinat
En håndfuld frisk Rucola
Et par skiver Serranoskinke
lidt Feta
1/2 Grillet rød peber
salt og peber.

Tag spinat op af fryseren i god tid og lad den tø på køkkenbordet (eller tø den op i mikroovn). Skær den evt. i mindre stykker.

Skær en rød peberfrugt i kvarte (eller to nu du er i gang) og læg dem med skindsiden opad i et smurt ovnfast fad. Sæt dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca et kvarter. Køl dem af og flå skindet af. Det du ikke bruger nu, kan holde sig i tætsluttende bøtte i køleskabet et par dage).

Slå to æg ud i en skål og pisk dem sammen. Tilføj spinat, salt og peber og rør det godt sammen.
Kom lidt olie på en pande og hæld æggemassen ud på den når den er varm. Det kan være vanskeligt at vende omeletten, så skru ned for varmen og læg låg på til den er gennembagt eller sæt panden i en varm ovn et par minutter (hvis din pande er indrettet til det).

Hæld omeletten ud på en tallerken.

Fyld nu halvdelen af omeletten med en passende mængde Rucola, Serranoskinke (eller anden skinke, skåret i tern eller strimler), Peberfrugt (også skåret i strimler), og Feta. Fold den anden halvdel af omeletten over fyldet og flyt den ind på midten af tallerkenen.

Nyd den straks mens omeletten er varm.

Kommentarer