Boghvedepandekager




Boghvedemel er en fin erstatning for hvedemel i mange sammenhænge og dertil letfordøjeligt. Her er mit bud på en god pandekage med fyld til aftensmad, frokost eller som wraps til madpakken.

1 dl havredrik (hvis mælk ikke er godt for din IBS - men ellers brug bare minimælk)
1 dl vand
2 hele æg
1,5 dl boghvedemel
et nip salt
et nip kardemomme

Pisk det hele godt sammen. Hvis dejen synes for tyk, så tilsæt lidt ekstra vand.
Bag pandekagerne på en varm pande i lidt olie.
Der bliver ca 6 stk (på en 20 cm pande) af denne portion.

Fyld pandekagen med det du kan lide. Rucola, fintsnittet spidskål, fintrevet gulerod (evt. på en spiralmaskine), rød peber, feta, måske lidt chilisalsa hvis det gerne må rive lidt.

Pandekagerne er også perfekte som crepes suzettes - pandekager med is, og traditionelle dessertpandekager med syltetøj eller rørsukker og lime.



Du  kan også bage dem som en slags Blinis - små hapser med en bid laks, kaviar og  en slat creme fraiche (hvis det kan gå)...

TIP: Pandekagerne kan fint fryses ned. Læg et stykke bagepapir imellem hver, så kan du tage dem op ad gangen du skal bruge.

Kommentarer