Grøn frokost med lakserillette og ærtepure



Den sorte tallerken er blevet grøn. Jeg har nedsat indtaget af kulhydrat fra gryn og korn drastisk og det gør en kæmpeforskel for IBS-symptomerne. I hvert fald lige nu. Ingenting er jo nogensinde altid.

Denne lille anretning indeholder

Lakserillette med kapers
Ærtepure med hvidløg
Snittet icebergsalat
Høvlet gulerod
Agurk i tern


Salat, gulerod og agurk giver sig selv.  Resten tilberedes på denne måde:

Lakserillette (uden mayonnaise)
1 pakke røget laks - flå lakseskiverne fra hinanden med to gafler.
2-3 spiseskeer Skyr røres i.
1 spiseske kapers røres i.
Krydres med citronpeber og et drys tørret dild
Sådan. Og nej - ikke noget salt da laksen i sig selv er ret salt.

Ærtepure:
En eller to håndfulde frosne ærter - tøs op med kogende vand.
1 fed hvidløg - hakkes
Ærter og hvidløg blendes til pure.
Salt og peber tilsættes.

Arranger alle ingredienser i bunker på en tallerken. Salaten får lidt salt og peber samt dryppes med en god olivenolie.

En kop  sort te med Bergamotolie smager rigtig godt til.


Kommentarer