Torsk og Tang

 

En let aftensmad med citrondampet torsk og blæretang.

Pak et stykke torsk (evt. frossen) i noget stanniol eller bagepapir penslet med lidt olie. Dryp fisken med saften af en halv citron og drys lidt salt og peber på. Damp fisken ved 170 grader varmluft i 25 minutter.

Skrub en mellemstor jordskok grundigt og skær den i tynde skiver. Steg i olie på en varm pande til det er let sprødt i kanten. Læg dem på noget fedtsugende papir.

Skær en passende portion spidskål i tynde skiver og steg det et par minutter på den varme pande med salt, peber og et nip chili.

Læg spidskål i bunden af en dyb tallerken og læg jordskokkerne over. Tag den færdige fisk ud af ovnen og læg øverst på det hele. 

 

TANG til at toppe fisken med laves i forvejen:

Læg en kopfuld tørret blæretang i blød i ca 30 minutter i en passende gryde. Hæld vandet fra og tilsæt frisk vand og sojasauce eller tamari og kog det ind til væsken gelerer - det hældes også fra. Nu er tangen mør og spiselig. 

Rist grofthakkede mandler på en tør pande.

Når alt er kølet af tilsættes de hakkede, ristede mandler til tangen og samles med en lille smule god olivenolie og et par vrid af en peberkværn.

Tangsalaten smager af hav. Kan bruges som topping på utallige fiskeretter eller salater - sæt fantasien fri.