Squashfrittata a la moi

 

Er det en omelet? En tyk pandekage?

Nej - det er et hack af Anne Hjernøes squashfritter (set på youtube) der består af revet squash blandet med æg, kikærtemel og noget krydderi. AH steger dem som små klatkager - jeg har lavet en hel (her i en 20 cm pande).

Du skal bruge:

1/2 revet squash (også kaldet courgette)
2 hele æg
3 gode spiseskeer kikærtemel
Salt
Peber
En krydderurt efter behag (jeg havde tørret esdragon i skabet)
En stegepande der kan gå i ovnen.

Rør alle ingredienserne godt sammen.

Tænd ovnen til ca 200 grader (almindelig ovn - ellers lidt lavere temperatur)

Varm lidt olie på panden - helst en der kan gå i ovnen, selvfølgelig - og steg fritten til den er gylden på undersiden (lad den passe sig selv - ikke noget med at stå og stikke eller løfte i den).

Når den er gylden på undersiden og kun næsten tør på oversiden, sætter du panden i ovnen i ca. 20 minutter. 

HUSK for himlens skyld GRYDELAPPER når du tager panden ud igen 😱

Flyt fritten over på en tallerken - det hele eller et stykke, som du nu er sulten til eller vil dele med en anden.

Og der er fri leg på tilbehør - f.eks.:

En blanding hakkede grønsager marineret i olie-eddikelage.
Som pizza med tomatskiver, pepperoni og revet pecorino.
Eller bare serveret som den er med en blandet grøn salat og tzatziki.




Kommentarer