Jeg har lige opdaget at min combiovn på køkkenbordet har en funktion der hedder "healthyfry".Det er en airfryer fra før det blev en trend.
Instruktionen er lidt mærkelig og det har taget noget tid at gennemskue den. F.eks. forstår jeg ikke hvordan 100 gr rejer skal have 230 grader i 25 minutter. Noget må være gået tabt i oversættelsen.
Med lidt almindelig fornuft og kendskab til temperatur og tilberedningstid går det nok og jeg kan bruge "rejeprogrammet" til rodfrugterne, så giver det mere mening.
Ingredienser:
Til healthyfryeren:
Rødbede
Gulerod
Pastinak og/eller persillerod
Broccoli eller rosenkål (evt direkte fra frost)
1 teske olivenolie
salt, peber, en tørret krydderurt efter ønske
Ærteguacamole:
Frosne ærter i passende mængde
Skyr eller græsk yoghurt efter gefühl
1 fed hvidløg
salt og peber
Rodfrugter skæres i cirka pommesfritstørrelse.
Broccoli skæres i buketter eller hele rensede rosenkål (kan som sagt også tages fra frost)
Vend grøntsagerne med en teskefuld olivenolie, et drys salt og peber. Måske en tørret krydderurt.
Fordel det hele på bradepanden.
Nu er ovnen varmet tilstrækkeligt op og bradepanden sættes ind på øverste "hylde".
Mens grøntsagerne bager, laves en ærtepure a la guacamole.
Tag en portion frosne ærter og overhæld dem med kogende vand. Lad stå til de er tøet op og hæld vandet fra.
Blend de optøede ærter med græsk yoghurt eller skyr, et fed knust hvidløg, salt og peber, til det er jævnt.
Det var det.